50'
... (schot)

10 oktober 2020 11:00

De coronabesmettingen nemen toe en gezellig met alle ouders de voetbalwedstrijden van onze schatjes bekijken zit er nu even niet in. Anders dan anders is het dan bijna ook een gelukje als je als ouder een TeamTaak hebt. Deze week waren ik en Dirk de gelukkigen. Tel daarbij op de uiterst schappelijke aanvangstijd (11.00u) en een stralend zonnetje; niet verkeerd na een week met grijze wolken en regen. We hadden er zin in!
Twee Sporting ouders zonder teamtaak kunnen het wekelijks spektakel echt niet missen en hebben een plaats veroverd op de ‘sta-tribune’ achter de hekken.
Na al de afwezigen van vorige week was het team deze week bijna compleet. Alleen moest helaas Luuk gemist worden. Om 11 uur scherp staat het team klaar en de tegenstanders ook; de BuitenBoys. In tegenstelling tot Sporting werden hier de teamtaken door 7 ouders vervuld.

Kwart 1
Vandaag wordt er in de eerste helft gekeept door Daan, Sven staat in de spits. De wedstrijd begint gelijk actief en na vier minuten moet Feddo de eerste redding uitvoeren om al direct een 0-1 achterstand te voorkomen. Dit wordt direct gevolgd door een tegenaanval, waarin Klaas een mooie assist geeft en Amir het eerste doelpunt van de wedstrijd weet te scoren. Na deze actie blijft het druk en levendig voor de goal van de tegenstander. Amir weet er een hoekschop uit te slepen, maar die leidt niet direct tot een goal. Een paar minuten later valt die dan toch. Amir levert de assist en Sven legt hem erin. Waar voor zijn tijd als spits! Dit was niet helemaal wat de tegenstander gehoopt had. Er komt direct een tegenaanval en binnen een minuut wordt de eerste tegengoal geïncasseerd. Gescoord door de enige dame uit het team van de BuitenBoys (nr 2). Omschakelen lijkt het toverwoord van deze wedstrijd, hetgeen we dan ook veelvuldig van de zijlijn uit de mond van de coach horen. In de laatste minuten van het eerste kwart zijn er verschillende mooie aanvallen en combinaties te zien. Zo komt er vanuit Feddo, Tim Bulsink en Sven een mooie aanval en even later vanuit Feddo, Odin, Klaas. Helaas willen ze er niet in. Dan komt er uit een hoekschop voor de tegenstander opeens toch weer een gevaarlijke aanval. Ook deze keer weet Feddo die vakkundig weg te werken.

Kwart 2
Ook dit kwart begint met een aantal mooi acties en combinaties. Er is wel een continue stroom van commentaar op ieder detail van het spel van de tegenstander. 5 Minuten op weg in dit tweede kwart krijgt Daan een aantal gevaarlijke ballen achter elkaar voor zijn kiezen. De verdediging is niet scherp en dat zorgt voor de 2-2. Aan het einde van het tweede kwart komen er verschillende aanvullen van de BuitenBoys. De eerste weet Crijn weg te werken. De tweede houdt Daan tegen. Oef gelukkig einde tweede kwart.

Kwart 3
Feddo neemt het stokje van Daan over als keeper. Altijd een spannend kwartje dat derde. Maar dit begon goed. Met gelijk een schot van Tim Bulsink; helaas in de handen van de keeper. Ook kunnen we weer even genieten van een paar mooie combi’s. Tim de Bree, Klaas en Sven weten elkaar goed te vinden. Dit wordt ook beloond met een goal door Sven met een assist van Klaas (11.42). We staan weer op voorsprong. De arme tegenstander moest het ontgelden met niet mis te verstane instructies vanaf de zijlijn, die we maar niet op zullen nemen in dit verslag. In de rest van dit kwart gaat het spel aardig snel heen en weer. Er zijn wat kansen voor onze jongens en een paar goede voor de tegenstander. Feddo moet als keeper wel aan het werk en weet met een bal in de handen en twee tikjes ballen over te laten gaan zodat aan het einde van dit kwart we nog op voorsprong staan.

Kwart 4
Wat normaal in het derde kwart gebeurde, gebeurt nu in het vierde. In de vijfde minuut van dit kwart weet de tegenstander uit een corner een goal te maken 3-3. En wat hierna gebeurde? De tegenstander rook kansen en het spel werd een stuk pittiger. Daar waar Dirk als scheids bijna de hele wedstrijd kalmpjes langs de lijn kon blijven, moest hij nu verschillende keren in actie komen tegen tackels, en vrije trappen uitdelen. Het mocht niet baten zoals uit de eindstand blijkt. In 5 minuten wordt het van 3-3 uiteindelijk 3-5. De laatste goal ligt erin en het eindsignaal klinkt.